Καρδαμύλη  
  Ξενοδοχείο Τιμές - Προσφορές  
 
ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ
 
Σπάνια ένας τόπος συνδυάζει τόσες εικόνες μεσογειακής ομορφιάς και έντονων αντιθέσεων όπως  η Καρδαμύλη. Η γαλήνια διάφανη θάλασσα του Μεσσηνιακού κόλπου ενώνεται με το απότομο μεγαλείο του Ταΰγετου, οι πλούσιοι  ελαιώνες μπλέκονται με κυπαρίσσια και βουκαμβίλιες, ο ένας κολπίσκος διαδέχεται τον άλλον σε κάθε στροφή του δρόμου και οι μανιάτικοι πύργοι δηλώνουν μέσα από την ιστορία της πέτρας τους την φύση και την ψυχή των ανθρώπων που κατοικούν εδώ. Προσανατολισμένη δυτικά και απλωμένη σε μια ομαλή αγκαλιά γης και θάλασσας, προστατεύεται από τον Ταΰγετο που υψώνεται σχεδόν σε ορθή γωνία πίσω της και την καθιστά απλώς μοναδική. Όντας τμήμα της Μάνης, έχει όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της σπάνιας γης: το εξαιρετικό φως, τις μυρωδιές του θυμαριού και της αλμύρας, την πέτρα, την ελιά και το απέραντο γαλάζιο. 

  Η μαγική παλιά πόλη με το κάστρο, τα πέτρινα ερείπια και την ιδιαίτερη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, σκαρφαλωμένη στην πλαγιά, ενώνεται πια με την νέα πόλη που κι αυτή διατηρεί την πέτρα στην κατασκευή της αλλά την πλουτίζει με ανθισμένες αυλές και κάτι από την ατμόσφαιρα των νησιών στο γραφικό λιμανάκι και στα δρομάκια της. Μέσα στους ελαιώνες της και στα κυπαρίσσια, διάσπαρτες ωραίες κατοικίες και αρχοντικά δηλώνουν πόσο δημοφιλής τόπος διακοπών είναι η Καρδαμύλη και πόσο μοναδικό είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. Γι'αυτό πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, Έλληνες και ξένοι, έχουν επιλέξει την Καρδαμύλη για να ζουν και να αντλούν έμπνευση από την φωτεινή γοητεία της.   Πανάρχαια η ιστορία της, ο μύθος λέει ότι πάνω στον σημερινό Ταΰγετο  ο Δίας αγάπησε την νύμφη Ταϋγέτη και γεννήθηκε έτσι ο γιος τους, ο μυθικός Λακεδαίμων, προφανώς προσπαθώντας οι αρχαίοι με αυτόν τον μύθο να εξηγήσουν αυτήν την απίστευτη αλχημική ένωση που παρήγαγε αυτό το τοπίο και την ιδιαίτερη μανιάτικη ψυχή. 

Εδώ στην γη της τάφηκαν οι Διόσκουροι και σώζεται ο λαξεμένος σε βράχο τάφος τους ως τις μέρες μας, εδώ η ζωή και η ιστορία συνεχίζεται αδιάλειπτα μέσα από την κλασσική, την Ρωμαϊκή και την Βυζαντινή εποχή. Η περίοδος της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας κάνει παντού ξακουστή όλη την ανδρεία και τη δύναμη της Μάνης, ενώ δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που γνωρίζουμε, τα πέτρινα καστρόσπιτα της. Η Καρδαμύλη είναι στο κέντρο μιας υπέροχης ακτογραμμής με εξαιρετικές παραλίες, λιμανάκια και κολπίσκους, όπου το πράσινο σχεδόν κατεβαίνει ως την θάλασσα σε πολλά σημεία, όπου απότομοι βράχοι και μικρονήσια στολίζουν τα γαλαζοπράσινα νερά, όπου η αμμουδιά εναλλάσσεται με τα βότσαλα και τις φυσικές πέτρινες εξέδρες.

Ωραιότερες παραλίες είναι τα Ριτσά, ο Φονέας,  τα Δελφίνια, η Καλογριά, η Στούπα, ο Αγιος Νικόλαος, ο Αγιος Δημήτριος, το Καταφύγι, προς την Καλαμάτα υπάρχει η Σάντοβα και  η Μαντίνεια, προς την Λακωνική Μάνη μέχρι την Αρεόπολη  το Νέο Οίτυλο κλπ. Πανέμορφος τόπος, υπέροχα νερά, ωραίοι άνθρωποι, εξαιρετική τουριστική υποδομή, ατμόσφαιρα απαλής και γαλήνιας  ζωής, αίσθηση τελειότητας. Τι άλλο να επιθυμήσει κανείς.
     
WEATHERDesign by PROMEDIA