Καρδαμύλη  
  Ξενοδοχείο Τιμές - Προσφορές  
       
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 


Πολύ κοντά στην Καρδαμύλη, στο Προάστιο, αξίζει κανείς να επισκεφθεί την βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα όμορφο πέτρινο τοξωτό γεφύρι, που οδηγεί στον κάμπο του Προαστίου.

Άλλη ωραία βόλτα είναι στο Εξωχώρι, όπου μπορεί κανείς να περπατήσει μέσα στην χαράδρα του Ταΰγετου-Βηρού και να φτάσει απέναντι στα Τσέρια. Εκεί οδηγεί και το μονοπάτι Λιούτι, ενώ σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλές εκκλησίες βυζαντινής και μεταγενέστερης εποχής.         

Αν κανείς κατευθυνθεί προς Σαϊδόνα, θα συναντήσει τον πύργο Κιτρινιάρη, υπέροχο δείγμα Μανιάτικης αρχιτεκτονικής, όπως επίσης και το μοναστήρι Βαϊδενίτσας και Σαμουήλ.

Στην Σαϊδόνα βρίσκεται και η είσοδος του φαραγγιού της Νουπαντής που βγάζει στην εξαιρετική παραλία του Φονέα, για τους λάτρεις της πεζοπορίας.   

Το δάσος της Βασιλικής στην Μεσσηνιακή πλευρά του Ταΰγετου, είναι άλλη μια υπέροχη εκδρομή, αλλά σχετικά άγνωστη στους περισσότερους και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί ή από το Εξωχώρι, ή από την Σαϊδόνα.  

Στην Καστανιά, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν  τον Μανιάτικο πύργο Δουράκη

Δρυόπη, Καρυοβούνι και Μηλιά είναι ωραία μέρη για εκδρομές με 4χ4, ενώ από εδώ ξεκινάει ο χωματόδρομος που οδηγεί στην Παναγιά την Γιάτρισσα, που γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε γίνεται και πανηγύρι. Όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση, διότι ο δρόμος δεν είναι καλός.  
Προς Πλάτσα, Στούπα και Καρδαμύλη, υπάρχει το φαράγγι του Βυρού που είναι βατό και επισκέψιμο. Κατά την διαδρομή οι επισκέπτες θα συναντήσουν την Μονή του Σωτήρος  και το Λυκάκι, εκκλησία εγκαταλελειμμένη αλλά με πανέμορφες αγιογραφίες- τοιχογραφίες.

Στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα συναντά κανείς το φαράγγι του Ριντόμου, εξαιρετικά ενδιαφέρον και όμορφο. Βατό και αυτό, καταλήγει σε μια μικρή παράλια, ενώ έχει και δυο όμορφα γεφύρια και ένα εντυπωσιακό στενό πέρασμα σε κάποιο σημείο. Σίγουρα οι φυσιολάτρες θα χαρούν να το εξερευνήσουν. 

 

     
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ
 
 


Όλη η Μάνη, που αποτελείται από την Μεσσηνιακή και την Λακωνική, με τον Ταΰγετο στην μέση, είναι μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας και τις πιο πλούσιες σε φυσικό κάλλος : η θάλασσα που περικυκλώνει την στεριά και εκτείνεται ελευθέρα ως την Κρήτη, τα  φαράγγια και οι γκρεμοί που σου παίρνουν την ανάσα, τα σκαρφαλωμένα στο βουνό χωριά με τους μανιάτικους πύργους, τα ερειπωμένα κάστρα και φρούρια, τα σπήλαια του Δυρού με τις υδάτινες διαδρομές τους, τα ανεμοδαρμένα ακρωτήρια και τα προστατευμένα κολπάκια, τα εξωκλήσια, οι ελαιώνες, οι κωμοπόλεις με την πλούσια ιστορία και τέχνη.

Αρεόπολη - Δυρός
Η πρωτεύουσα της Μάνης με τους πύργους της, τις τοξωτές καμάρες, τα λιθόστρωτα δρομάκια και τους αγέρωχους κατοίκους της είναι  πάνω στον δρόμο για τον Δυρό και έχει και αυτή την σαγήνη της. 
Μεγαλειώδες σπήλαιο με υπόγειο ποταμό, που θεωρείται το καλύτερο και πλουσιότερο στην Ελλάδα. Επισκέψιμο με βάρκες, περιλαμβάνει υπέροχες αίθουσες σταλακτιτικών και σταλαγμιτικών σχηματισμών με χρώματα και σχήματα που δεν φαντάζεται νους ανθρώπου.
Απλώς υπέροχο!

Ταΰγετος

Το μυθικό βουνό με τα πέτρινα χωριά του, τα δάση του και τις υπέροχες διαδρομές του είναι ένα αφ'εαυτού αξιοθέατο.

Ταίναρο
Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας αποτελούσε κάποτε είσοδο για τον κόσμο του Άδη, γι'αυτό είναι γεμάτο ερείπια αρχαίων ναών και άλλων ιερών κατασκευών. Η θέα από κει είναι ελεύθερη ως την Κρήτη και γεμίζει την ψυχή αέρα και θάλασσα.

Κάστρα Ζαρνάτα και Κελεφά
Η Ζαρνάτα βρίσκεται πάνω από την Καρδαμύλη και η Κελεφά κοντά στην Αρεόπολη. Μεγάλα διατηρημένα κάστρα που κάποτε διαφέντευαν όλη την γύρω στεριά και θάλασσα και προστάτευαν από εχθρούς και πειρατές. Ατμόσφαιρα μεσαιωνικών θρύλων, πειρατών, Ενετών και Τούρκων, ελληνικών αγώνων ελευθερίας.

Παραλίες
Από την Καλαμάτα ως το Ταίναρο κάτω, θάλασσες πεντακάθαρες, πλατιές αμμουδιές η μικρές φυσικές βραχώδεις πισίνες, δίνουν άπειρες επιλογές για βουτιές και θαλασσινή ραστώνη.
Ο δρόμος που οδηγεί από την μια παραλία στην άλλη προσφέρει εναλλαγές τοπίων και εικόνων που είναι χάρμα οφθαλμών.

        

'

 

WEATHERDesign by PROMEDIA